•  
 •  
 •  

 

 

Един неразделен клас

 

Нашите участници

Традиционен великденски конкурс в СУ „Гео Милев“ 2020 г.

 

13.12.2019г. учениците от Vа клас получиха книгоразделители, изработени от десетокласниците. Благодарим за вниманието!

Днес, 11.12.2019г., на третия ден от Националната седмица на четенето с учениците от Vа и Vв бяхме на гости при I и II клас по време на часовете в ЦДО. Децата им прочетоха от своите любими книги, а също така поразпитаха малките сладури кои са техните любими книги.

Днес, 11.12.2019г., третият ден от Националната седмица на четенето, продължи с инициативи на учениците от V и VI клас. Разменяха книжки, четоха приказки на малките ученици. Второкласниците бяха очаровани от актьорите на пиесата "Коледа в гората" и пожелаха също да се включат в четенето на приказки.

 

На 09.12.2019 г. по повод Националната седмица на четенето, организирана от МОН в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността, в СУ „Гео Милев“ стартирахме с няколко изяви:

 1. Заедно с четвъртокласниците украсихме Работилницата на Дядо Коледа
 2. Направихме кът с детски книжки
 3. Почетохме от коледните книжлета

През седмицата планираме няколко дейности:

 1. Четене на приказки по роли в библиотеката на СУ „Гео Милев“        
 2. Ученици от театрален клуб "Чудомир" представят пред децата от ОДЗ №1,2,3,6 - Драматизация на „Коледна приказка“
 3. "Любими приказни герои гостуват на най- малките"- драматизация от ученици – за ученици        
 4. Размяна на прочетени любими книги под надслов "Сподели ми книга, сподели ми знание""        
 5. Състезание "Най-добър четец" с ученици от 6-тите класове
 6. Четене на приказки от учениците на 12 клас в детска градина
 7. Ученици от 7 клас четат на деца със СОП в училище               
 8. Кът с любимите коледни книги
 9. Изработване на книгоразделители за най-малките читатели    

           

5 декември - 5.12.2019г. - Ден на доброволеца
Учениците от БМЧК отбелязаха денят с информационно табло със снимки от различни кампании проведени в годините

Упоритият труд винаги се възнаграждава! Петър Петров от IIIб клас грабна сребърен медал от състезанието “Математика без граници”!

Световния ден за борба срещу СПИН

На 29.11.2019г. се отбеляза “Световния ден за борба срещу СПИН” по инициатива на членовете към БМЧК. Доброволците изготвиха проекти, лентички и презервативи на клечка за учениците от горен курс. Те имаха за цел да напомнят колко е важно да бъдем внимателни, защото СПИН е едно много тежко заболяване, отнело живота на милиони души.

Международния ден без тютюнопушене

На 21.11.2019г. по инициатива на най-новите членове към БМЧК се отбеляза “Международния ден без тютюнопушене”. Учениците изработиха плакати, рисунки, флаери, пепелници и цигари с послания свързани с вредата от тютюнопушенето. Доброволците успяха да привлекат вниманието на доста ученици и да им напомнят, че пушенето изглежда безобидно, но с времето води до хиляди неприятни последици и загуба на много средства.

На 21.11.2019 г. - демонстративен мач.

Демонстративен мач между Група „Занимания по интереси - Волейбол" СУ "Гео Милев" и ВК "Раднево Волей". Голяма публика, много емоции, висок адреналин!! Благодарим на всички участници в инициативата с пожелания за успехи на спортната сцена! Успех момичета и момчета!!!

Световния ден за възпоменание на жертвите при ПТП

На 15.11.2019 по инициатива на членовете към БМЧК се отбеляза “Световния ден за възпоменание на жертвите при ПТП”. Бяха изготвени рисунки, проекти, светофар и интересни въпроси за ученици и учители. Въпросите бяха свързани с пътните знаци, светлините на светофара и като цяло за безопасността по пътищата. За всеки отговорил правилно имаше сладка награда - бонбонче, а за всички останали много интересна и полезна информация.

                   

 

Световен ден на книгата

Днес, 23 април 2019г.,  XI a клас  изготвиха проект под формата на табло,  на което учениците написаха своята любима книга или любим литературен герой.

 

 

 

Календар

 

Контакти